3M Cubitron 3 serie, ontdek de nieuwste generatie slijpschijven

Met geavanceerde technologische innovaties die leiden tot verbeterde snelheid en een langere levensduur, overtreft de 3M Cubitron 3 serie het bestaande assortiment. Deze nieuwe productlijn maakt gebruik van nauwkeurig gevormde korrels, hierdoor kun je jouw huidige resultaten overtreffen.


3M Cubitron 3 doorslijpschijven, afbraamschijven en fiberschijven

Om mee te gaan met deze innovatie hebben we het 3M Cubitron II assortiment geüpgraded naar het compleet nieuwe Cubitron 3 assortiment. Indien deze nog niet online staan, worden deze onderstaand geleidelijk toegevoegd. De upgrade maximaliseert de waarde voor onze klanten door middel van verbeterde prestaties.De vernieuwde korrel van 3M Cubitron 3

3M heeft het Cubitron II assortiment nu vervangen door Cubitron 3. Waardoor de norm voor snijsnelheid en productlevensduur aanzienlijk wordt verhoogd, vooral bij zware slijp- en  snijtoepassingen. Deze verbetering is mogelijk gemaakt door de introductie van de innovatie ‘3M Precision Shaped Grain’. Dit is een geavanceerde keramische korrel met gepatenteerde moleculaire bindingstechnologie. Deze vernieuwde korrel, ontworpen met scherpe, hoekige structuren die continu afbreken en daardoor weer scherpe punten vormen. Dit zorgt voor effectief schuurmateriaal dat sneller werkt, minder warm wordt en langer meegaat dan conventionele schuurmaterialen.

Deze optimalisatie verhoogt niet alleen de productiviteit, maar draagt ook bij aan duurzaamheid. De langere levensduur van de schijven resulteert in minder wisselingen. Zowel de snelheid als de levensduur worden naar een hoger niveau getild.


3M Cubitron 3 Performance schuurmaterialen

Als reactie op de groeiende vraag binnen de industrie naar verbeterde productiviteit, werknemersveiligheid en duurzaamheid. Heeft 3M technologieën ontwikkeld die slijp- en snijschijven nog efficiënter en duurzamer maken dan voorheen. Deze verbeteringen hebben geresulteerd in de introductie van een nieuwe generatie producten. Namelijk de 3M Cubitron 3 Performance schuurmaterialen, die de prestaties van de bestaande Cubitron II overtreffen. 

In het kort bieden deze verschillende schijven een langere levensduur, betere prestaties, hogere snelheid, minder wisselingen en zorgen ze voor een ‘koel’ werkproces dankzij de geavanceerde Precision Shaped Grain.


De resultaten van de 3M™ Cubitron™ 3 afbraamschijven

Er zijn specifieke productlijnen geïntroduceerd waarbij de wielconstructie en het korreltype zijn geoptimaliseerd voor toepassingen, waarbij de schijf op zijn rand wordt gebruikt. Onder andere deze innovatie kan zorgen voor de volgende resultaten:

  • + 50% langere levensduur dan 3M™ Cubitron™ II afbraamschijven
  • + 14% snellere snijwerking dan 3M™ Cubitron™ II afbraamschijven

De resultaten van de 3M™ Cubitron™ 3 doorslijpschijven

 Er is een optie met een dikte van 0,8 mm toegevoegd die een betere snelheid biedt op dunne ondergronden. Een optie met een dikte van 1,3 mm als compromis tussen de snelheid van een 1,0 mm en de levensduur van een 1,6 mm. Onder andere deze innovatie kan zorgen voor de volgende resultaten:

  • + 10% snellere snijwerking dan 3M™ Cubitron™ II doorslijpschijven
  • 3 x langere levensduur dan 3M™ Cubitron™ II doorslijpschijven
  • Verpakkingen die de prestaties verbeteren: wanneer doorslijpschijven goed worden beschermd tegen vocht uit de lucht, kan de levensduur van het product tot 20% worden verlengd. Alle 3M™ Cubitron™ 3 doorslijpschijven worden geleverd in hersluitbare zakken gemaakt van gerecycled en recyclebaar materiaal.

De resultaten van de 3M™ Cubitron™ 3 Cut & Grind-schijven

In deze serie hebben we de samenstelling van de schijven aangepast om een verbeterde balans te bereiken, terwijl we de topprestaties voor deze categorie behouden. We hebben een 3,2 mm-optie geïntroduceerd voor situaties waarin een dunner slijpprofiel nodig is. Het gebruik van een dunnere schijf versnelt bovendien het slijpproces!

WhatsApp Chat WhatsApp Chat